UNICEF: 59 miljoen kinderen in crisisgebieden hebben hulp nodig

-Geneve- (KNA) In de crisisgebieden op onze planeet waren volgens Unicef nog nooit zóveel kinderen op acute hulp aangewezen. Elk vierde kind groeit momenteel op in een land, dat door conflicten of natuurcatastrophes getroffen wordt, zei Unicef-CEO Henrietta Fore gisteren in Keulen. De hulporganisatie voor kinderen van de VN riep voor de ondersteuning van 59 miljoen meisjes en jongens in 64 landen op.

Voor zijn noodhulpprogramma’s heeft Unicef volgens eigen zeggen volgend jaar 4,2 miljard US-Dollar nodig – drie-en-eenhalf keer zo veel als tien jaar geleden. De getroffen kinderen hebben in het bijzonder gebrek aan schoon water, voedsel, scholing, medische hulp en bescherming. Het merendeel van het geld heeft Unicef nodig voor gevluchte kinderen en families uit Syrië en vluchtelingprojecten in landen zoals Egypte, Jordanië, Libanon, Irak en Turkije (864.1 Miljoen US-Dollar) – gevolgd door Jemen (535 Miljoen US-Dollar), Syrië (294,8 Miljoen US-Dollar), Congo (262,7 Miljoen US-Dollar) en Zuid-Soedan (180,5 Miljoen US-Dollar).

“Om kinderen in noodsituaties zo lang te kunnen ondersteunen, tot zij weer in de normaliteit kunnen terugkeren, hebben wij langdurig en snel geld nodig”, zei  Fore. “Een flexibele, onbureaucratische financiele ondersteuning maakt het ons mogelijk, het leven van meer kinderen te redden en een toekomst voor hen te realiseren”.

Geef een reactie op dit artikel