VS: Katholieke school verwijdert Harry Potterboeken na advies exorcisten

-NASHVILLE- (1010WINS) Studenten van de Saint Edward Katholieke School in het Amerikaanse Nashville kunnen niet langer de boeken over ‘de jongen die overleefde’ lenen uit hun schoolbibliotheek. De Pastoor van de privéschool nam deze beslissing na uitvoerig overleg met verschillende exorcisten in de VS en Rome’.

“Dit soort boeken zet magie zowel in een positief als negatief daglicht, wat eigenlijk slim bedrog is. De vloeken en spreuken zijn ‘echt’, wanneer deze door een mens worden gelezen riskeert men kwade geesten op te roepen”, aldus Pastoor Dan Reehil in een e-mail aan nieuwswebsite ‘The Tennesean’.

Rebecca Hammel, regio-inspectrice van Rooms Katholieke scholen in Nashville, bevestigt dat Reehil de boeken verwijderde op verzoek van een bezorgd ouderpaar en dat hij de autoriteit heeft om dergelijke beslissingen te maken voor zijn Parochie. Zij zegt er wel bij dat de Katholieke Kerk geen officieel standpunt inneemt omtrent de populaire boekenreeks.

Het eerste boek – in de 7-delige reeks over het leven van de jonge tovenaar Harry Potter – verscheen in 1997 en bracht een al even succesvolle filmreeks voort. Auteur J. K. Rowling schreef ook al verschillende spin-offs sindsdien, maar deze haalden nooit de verkoopcijfers zoals het origineel

Geef een reactie op dit artikel