‘Waarschuwende molensteen’ krijgt plek in Vaticaan.

Maar als iemand een van deze kleinen die in Mij geloven aanstoot geeft, zou het beter voor hem zijn als men hem een molensteen om de hals hing en hem liet verdrinken in het diepste van de zee

-Vaticaanstad- (KNA) Een ‘waarschuwende molensteen’, die vertegenwoordigers van het initiatief tegen geweld en sexueel misbruik tegen kinderen en jongeren een week geleden aan de Paus overhandigden, heeft nu zijn eigen plek in het Vaticaan.

De Paus heeft besloten, de molensteen voor het gebouw waar de Pauselijke commissie voor kinderbescherming, aan de Largo Giovanni Paolo II achter de audiëntiehal Paulus VI, te plaatsen, aldus perswoordvoerder Matteo Bruni tegenover KNA.

Het gedenkteken van 1,4 ton werd opgesteld tussen twee pilaren van de audiëntiehal in een bed van usambara-viooltjes. De steen draagt in het Duits een citaat van Jezus: “Maar als iemand een van deze kleinen die in Mij geloven aanstoot geeft, zou het beter voor hem zijn als men hem een molensteen om de hals hing en hem liet verdrinken in het diepste van de zee ” (Mattheus – Evangelie, hoofdstuk 18, vers 6). De actie en gift kwam van een particulier Duits initiatief uit Siershahn, Rijnland-Palts.

Franciscus was “diep ontroerd en getroffen”, aldus de initiatiefnemers. Zij citeerden hem met de woorden: “Dat is sterk!” De “Mahnende Mühlstein” was sinds 2008 in veel Duitse steden te zien. Dit zou een signaal moeten zijn om volwassenen te herinneren aan hun verantwoordelijkheid tegenover de kinderen die aan hen zijn toevertrouwd. Het initiatief wordt voorgezeten door de sociaal-pedagoog Johannes Heibel, die sinds 1993 gevallen van seksueel misbruik in Kerk en samenleving onderzoekt.

Foto: EMB/PI

Geef een reactie op dit artikel