WJD Vloggers stellen zich voor

Vier jongeren volgden woensdag 19 december in Utrecht een video­trai­ning. Femke, Marco, Felipe en Lucas gaan in januari naar de Wereld­jonge­ren­dagen in Panama en zullen daar video’s maken voor Katho­liek­le­ven.nl en Jong Katholiek. Ze vormen twee teams: Felipe & Lucas en Femke & Marco.

Emy Jansons

Emy Jansons verzorgde de video­trai­ning en liet inspirerende voorbeelden van vloggers zien. Ze sprak over de techniek van filmen en verschillende manieren van interviewen. Met een aantal praktische opdrachten werd uitgeplozen welke interview­tech­nieken er zijn, wat storytelling is en wat je daarmee kunt.

Tijdens de training leerden de vier de basisprincipes van filmpjes en interviewen, om te ontdekken welke stijl bij ze past. Felipe en Lucas zullen gaan vloggen. Femke en Marco zullen zich meer toeleggen op interviews. Alle vloggers willen met de video’s die ze gaan maken laten zien dat geloof niet saai is, maar juist een feest en een avontuur.

Vier vloggers

De vloggers komen uit het hele land. Felipe en Lucas nemen deel aan de WJD vanuit het bisdom Haarlem-Amsterdam. Femke komt uit het bisdom Groningen-Leeuwarden. Marco uit het bisdom Roermond.

Marco van ’t Klooster

Marco (28) nam al eerder deel aan een WJD. Hij weet dus wat hij kan verwachten: de ervaring dat geloven een feest is. Voor Marco worden het waar­schijn­lijk zijn laatste WJD. De volgende keer is hij 30+. Marco heeft een bedrijf in de IT en zal het gehele team technisch onder­steunen.

Felipe van Reeken

Felipe (22) kreeg de kans om als ambassadeur naar de WJD te gaan vanuit de St. Joseph kerk in Haarlem. Hij wilde die kans niet laten schieten en ziet uit naar de WJD. Hij wordt enthousiast van de vele jongeren die hij er zal ontmoeten. Hij kent de WJD uit verhalen van anderen en verwacht dat het een hele belevenis gaat worden.

Lucas Vorstman

Lucas (18) gaat net als Felipe als ambassadeur van de St. Joseph kerk. Lucas is benieuwd wat de WJD hem kunnen leren over het geloof. Zijn ouders waren in 1991 bij de WJD in Czestochowa (Polen). Lucas is benieuwd of hij in Panama kan ontdekken wat zij in Polen ervaarden.

Femke van Dijk

Femke (24) twijfelde lang of ze mee zou gaan naar de WJD. De hoge prijs was een drempel. Ook wilde ze in 2019 nog graag naar Afrika, zoals ze al eerder heeft gedaan, om mee te helpen bij een sociaal missionair project. Uiteindelijk kreeg ze een duwtje in de rug door een financiële meevaller en meldde ze zich aan.

Volgen

Volg de jonge filmers tijdens de WJD via Katho­liek­le­ven.nl

Bron en foto: Bisdom Haarlem-Amsterdam

One Comment

  1. edwin vissers

    binnenkort mogen jullie ook deelnemen aan de bilderberg vergadering ,en kunnen jullie kennis maken met het satanische koningshuis .

Geef een reactie op dit artikel