Kerk in Nood ontvangt ‘Path to peace-award’

Leestijd: < 1 minuut -New York- De internationale Katholieke hulporganisatie “Kerk in nood” heeft de ‘Path to Peace Award 2019’ ontvangen. Aartsbisschop Bernardito Auza, vertegenwoordiger namens de Heilige Stoel bij de Verenigde Naties en President van de ‘Path to Peace Foundation’, overhandigde de prijs in New York aan Thomas Heine-Geldern, President van Kerk in Nood.

Aartsbisschop Auza prees Kerk in Nood als ‘leidende organisatie’ in de wereld, die een spreekbuis is voor vervolgde Christenen. De Aartsbisschop wees in het bijzonder op het werk van de organisatie in het Noord-Irakess Ninive, waar de organisatie bij de wederopbouw van huizen, instituten en Kerken helpt.

Kerk in Nood heeft in de afgelopen jaren meer dan 70 miljoen Euro vrijgemaakt, om door IS en andere islamistische groeperingen bedreigde Syrische en Irakese Christenen te ondersteunen en het voortbestaan van het Christendom in de regio te garanderen.

Pater Werenfried van Straaten

Kerk in Nood werd in 1947 door de Nederlandse Pater-Norbertijn Werenfried van Straaten (1913-
2003) opgericht, om vluchtelingen en verdrevenen in het na-oorlogse Duitsland te helpen.

Heden-ten-dage is de organisatie een Pauselijke stichting, die met meer dan 5.000 projecten ieder jaar
vervolgden en lijdenden op de ganse wereld ondersteunt.

De prijs ‘Weg naar de Vrede’ wordt jaarlijks uitgereikt. Eerdere prijswinnaars waren UN-secretaris-generaal Boutros-Boutros Ghali en Kofi Annan, Prinz Adam II van Liechtenstein en het voormalige Filipijnse Staatshoofd Corazon Aquino alsook de vroegere Poolse President Lech Walesa.

Bron: KNA Foto: Youtube-ss