Kerk Japan roept op coronaregels na te leven

Leestijd: < 1 minuut
Vrijdag 16 april 2021-07:29- Bron: KNA -Foto: wikicoo
  -Tokio- De  Aartsbisschop van Tokio, Tarcisio Isao Kikuchi, heeft de Katholieke gelovigen opgeroepen om de coronaregels stipt na te leven, nadat in diverse regio’s in Japan het aantal Covid-19-infecties weer stijgt, met name in de hoofdstad Tokio.

“Covid-19-Infecties breiden zich ook nu weer uit, het aantal positief geteste personen, neemt van dag tot dag toe”, citeert het Aziatische persagentschap Ucanews de Aartsbisschop. Er lijkt maar geen eind te komen aan het aantal nieuwe infecties.

Vanwege het stijgend aantal coronagevallen heeft Japan afgelopen vrijdag, voor de periode van één maand, een corona-noodtoestand voor de Olympiastad Tokio uitgeroepen. Dat zou eventueel voor de tweede keer uitwerkingen op de Olympische zomerspelen kunnen hebben. De oorspronkelijk voor 2020 geplande spelen werden het afgelopen jaar vanwege de corona-crisis afgezegd en zullen, als het kan, dit jaar van 23 juli tot 8 augustus worden gehouden.

Japan heeft volgens regeringsopgave sinds het begin van de pandemie meer dan 517.000 geïnfecteerden en 9.471 sterfgevallen door Covid-19. Rond 471.000 mensen hebben een infectie overleefd.