Klooster Nieuw Sion: 3 juni Open Dag brouwerij en elk weekeinde bierproeverijen

Leestijd: 2 minuten
Donderdag 25 mei 2023 – 06:00 uur – Bron: Redactie Kerk – Beeld: Klooster Sion

 -Diepenveen- Precies een jaar geleden startte op Klooster Nieuw Sion een bierbrouwerij. Dat wordt gevierd op zaterdag 3 juni met een Open Dag! Een unieke kans om eens ‘achter de schermen’ te kijken hoe Kloosterbieren gebrouwen worden én natuurlijk om deze te proeven. Bierbrouwer Frits vertelt elk uur over het brouwproces en de bieren. Dus: kom kijken én kom proeven.

Toegang tot de Open dag is uiteraard gratis, en u bent welkom tussen 10.00-17.00 uur. Wilt u vooraf laten weten dat u erbij bent? Dat is niet verplicht, maar mag wel! Leuk om te weten: als u zich aanmeldt maakt u direct kans op een bierpakket met een speciaal Sion-kloosterbierglas! Aanmelden kan via deze link.

Elk weekend: Bierproeverijen

Enkel, Dubbel, Tripel, wat betekent dat? En waarom brouwen Kloosters eigenlijk bier? Elke zaterdag- en zondagmiddag organiseert de bierbrouwerij een 2,5 uur durende bierproeverij, inclusief korte rondleiding door het Klooster.

De Kloosterbrouwer vertelt daarin alles over de traditie en de geschiedenis van bier, over soorten en smaken, over Kloosters en Trappisten, over brouwen en grondstoffen, over water, graan en hop, en gist natuurlijk.

Een jaar geleden presenteerde de brouwerij de eerste Sion Kloosterbieren: de Sion Primeur en de Sion Dubbel. Niet lang daarna kwamen daar de Sion Tripel en de Sion Saison bij. En met de zomer in zicht is sinds kort ook het Sion Witbier verkrijgbaar, een lekker fris tarwebier met vlierbloesem. Alle bieren worden zonder uitzondering zeer hoog gewaardeerd door gevorderde én beginnende bierliefhebbers. De Sion Saison viel zelfs al internationaal in de prijzen bij de Brussels Beer Challenge. Alle Kloosterbieren zijn te koop in de kloosterwinkel van Nieuw Sion, via de webshop van de brouwerij én uiteraard op de Open Dag!

Stichting Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen