Abdij Citeaux zit met overschot aan kaas

Zaterdag 27 maart 2021-09:31- Bron: KNA- Foto: PB
  -Parijs- De Monniken van de Abdij van Citeaux hebben 4.000 kazen te veel in hun kelders. Zij verkopen deze nu via het internet, meldt de krant La Croix.

Binnen drie dagen moet minstens één van de 2,8 ton overtollige kaas over de toonbank. De oorzaak is de coronapandemie. Er zijn minder klanten in de winkels en de restaurants zijn gesloten, zegt Frater Jean-Claude, marketingverantwoordelijke van de Abdij, die werd opgericht in 1098. De omzetdaling is bijna 50 procent. Er is een poging gedaan om de 75 koeien uit te leggen dat zij minder melk hoeven te produceren – maar zij lijken het niet te begrijpen, zegt de Monnik lachend.

Extra ruimte maken lukt ook niet, de buitenmuren zijn niet verplaatsbaar. De Reblochon-kaas wordt gemaakt sinds 1925 en won de zilveren medaille op de internationale wedstrijd in Lyon in 2020. Meestal zeggen wij bestellingen af, zegt de Monnik. Wij verkopen naar Hong Kong, Tokio of Dubai. De normale jaaromzet bedraagt ​​circa 1,2 miljoen euro.

Tot dinsdag (30 maart) biedt de Abdij nu haar overtollige goederen aan via de start-up Divine Box, die gespecialiseerd is in de online verkoop van producten van religieuze ordes. Klik hier om te bestellen

Bol 7-DaagseBol 7-Daagse

Geef een reactie op dit artikel