Benedictijnenklooster boycot Facebook

-Münsterschwarzach (D)- (KNA) De Benedictijnen in het Duitse Münsterschwarzach gaan over tot een korte boycot van Facebook en Instagram vanwege hun kritiek op de haatcommentaren.

Tot aan de jaarlijkse gedenkdag van de Heilige Benedictus, op 11 juli, zullen de Abdij, hun gymnasium en alle bedrijven van hun ‘Vier-Türme GmbH’ geen bijdragen posten, deelde het klooster vandaag mee. Principieel staan de haatcommentaren alsook de onwil van het Facebookconcern om er echt iets aan te doen, haaks op het Christelijk mensbeeld van de Benedictijnen, zegt Abt Michael Reepen over het stille protest.

Duidelijk wordt de boycot ook via de profielfoto, aldus de Abdij. Die draagt in de komende dagen het logo van de traditierijke Abdijsleutel, het symbool voor de openheid van de Benedictijnenabdij. Deze werd vervaardigd bij gelegenheid van het 1.200-jarig bestaan van het Klooster, vier jaar geleden met het motto ‘Be open!’. “Wij monniken staan pal achter deze actie”, benadrukt Reepen.

Als onderdeel van de Congregatie van de Missie-benedictijnen van Sankt Ottilien zijn wij  een wereldwijd netwerk en zetten wij ons wereldwijd in voor respect voor alle mensen.

Geef een reactie op dit artikel