Colombia: Ontvoerde Non na jaren weer thuis

Woensdag 17 november 2021 11:43 – Bron: ADN Beeld: screenshot
  -London- Een Colombiaanse Non die vier jaar geleden in Mali werd ontvoerd, is weer terug in haar vaderland. Bij aankomst op het vliegveld van Bogota werd zij verwelkomd en toegezongen door medezusters van haar Congregatie.

Gloria Cecilia Narvaez werd in februari 2017 in het zuiden van Mali ontvoerd door een groep jihadisten die banden heeft met Al-Qaida. Zij werkte in de missie vlak bij de grens met Burkina Faso.

Op 9 oktober van dit jaar kwam zij weer vrij. Volgens interim-president Goita van Mali was dat te danken aan de inspanningen van verschillende inlichtingendiensten. Zij werd direct opgenomen in een hospitaal voor onderzoek en om aan te sterken.

De 59-jarige Non sprak zich bij terugkomst in Bogota uit over ontvoeringen die in haar eigen land jarenlang schering en inslag zijn. “Ik sta stil bij al het lijden dat mensen doormaken als zij worden ontvoerd, hier, in Mali en in de rest van de wereld. Ik denk aan alle mensen die nog ontvoerd zijn.”

Voorafgaand aan haar terugkeer naar Colombia bracht Narvaez vorige maand eerst nog een bezoek aan Paus Franciscus in Rome. Wat zij hebben besproken, is niet bekendgemaakt.

Geef een reactie op dit artikel