Dominicanen uit heel Europa komen samen in Wenen

– Wenen- 40 Provincialen en andere leidinggevende vertegenwoordigers van de Dominicanenorde uit heel Europa, komen deze week samen in Wenen. Tot zaterdag nemen de geestelijken in het Dominicanenconvent in de Weense binnenstad deel aan hun jaarlijkse ontmoeting. Ook de wereldwijde Generaal-Superieur der Dominicanen, P. Bruno Cadore (65), is daarvoor naar Oostenrijk gekomen.

Op het vijf-daagse congres gaat het om nieuwe uitdagingen voor de Orde in het hedendaagse Europa,
zegt de Oostenrijkse Dominicanen-Provinciaal Pater Thomas G. Brogl. Naast lezingen over de ‘Missie in Europa en andere landen’ zijn er ook tal van discussies over diverse actuele thema’s. Groot onderwerp van gesprek is volgens Brogl ook het aanstaande Generaal-kapittel der Dominicanen.

In Vietnam zal dan deze zomer de verkiezing zijn van een nieuwe Generaal-Superieur, omdat de negen- jarige Ambtstijd van de in 2010 gekozen Bruno Cadore dan eindigt.

De Orde der Dominicanen is vernoemd naar zijn stichter, de heilige Dominicus van Caleruega (1170-
1221) uit Spanje. De opdracht uit de vroege 13e eeuw luidde, in geloofwaardige evangelische armoede het Christelijk geloof te verkondigen in de strijd tegen de dwaalleren van die tijd.

Wereldwijd leven nu meer dan 5.000 Dominicanen in rond 80 landen, daarvan ongeveer de helft in Europa.
In het gastland Oostenrijk werken thans 20 Dominicanen. De meest prominente Oostenrijkse Dominicaan is de Weense Aartsbisschop, Kardinaal Christoph Schönborn (74).

Bron: KNA Foto: PB-FZ

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*