Dominicanenklooster toneel voor festival Feest van de Geest

-ZWOLLE- Het Dominicanenklooster zet op 20 en 21 mei de deuren open om de geest van Pinksteren te laten waaien door de tuinen, gangen en kelders.

Belangstellenden zijn welkom en kunnen vanaf de Assendorperstraat door de tuinpoort naar binnenglippen. De organisatie daagt vier kunstenaars uit een plek in het klooster op een andere manier of opnieuw te laten spreken. De kunstenaars dit jaar zijn Robert Roelink, Karin Gerfen, Joyce Zwerver en Anne ten Ham. De locaties zijn de buitentuin, het refter, het koorgedeelte en de Mariakapel. Op zondag begint de dag met een Pinksterviering die aansluit bij het Feest van de Geest.

Tijdens een rondleiding vertelt de organisatie graag over de kerk en over het kloostergedeelte van het complex. De kerk is de hele dag open en bezoekers kunnen koffie drinken in de kloostertuin. Kinderen zijn ook welkom. Meer informatie over het programma is te vinden op https://www.kloosterzwolle.nl/programma/feest-geest-2018.

De toegang tot het Feest van de Geest is gratis. Het festival duurt beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Voor de catering, rondleidingen en workshops wordt een klein bedrag gevraagd.

“Geen mens kan zonder stilte en rituelen, bezinning en dialoog”, volgens de organisatie. “Ervaar het in de unieke ruimte van een oude kloosterorde die opmerkelijk bij de tijd is. Er is een hoop te beleven in het klooster. Welkom bij de dominicanen in Zwolle.”

Bron-foto: Dominicanen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*