Franse Monniken bekennen brandstichting 5G-masten

Leestijd: < 1 minuut
Woensdag 22 september 2021 07:14 – Bron: Redactie kerk/TF1 – Beeld: PB
  -Parijs- Twee Franse Monniken uit het departement Rhône worden aangeklaagd voor het in brand steken van twee 5G-zendmasten. De beide mannen (39 en 40 jaar oud) werden op heterdaad betrapt, en hebben inmiddels bekend.

De beide Monniken zijn lid van een streng conservatieve Kloosterorde. Het duo was vorige week ‘s nachts naar een mast gegaan om deze in brand te steken. Een nacht later gingen ze naar hun tweede doelwit, waar de politie hen reeds stond op te wachten. Zij bekenden de brandstichting.

De beide geestelijken wilden naar eigen zeggen aandacht vragen voor gezondheidsrisico’s die de zogenaamde 5G-netwerken in hun ogen zou hebben. Dergelijke claims zijn uiterst populair onder aanhangers van complottheorieën. Maar wetenschappelijk bewijs daarvoor is tot op heden nog nooit geleverd.

De schade aan de masten is ‘te verwaarlozen’, meldt de gendarmerie. Dat weerhoudt de Franse politie echter niet om strafvervolging in te stellen. De monniken worden vervolgd voor ‘vernieling en poging tot vernieling’.

Opmerkelijk is de houding van de Kloosterleiding. Die staat achter de overtuiging van de Monniken. De Kloosterorde ziet de brandstichting als “een losstaande actie en een fout van de jeugd”.

In Frankrijk, evenals andere Europese landen, zijn meerdere masten in brand gestoken uit protest tegen de uitrol van het 5G-netwerk. Maar behalve het ontbreken van elke wetenschappelijke basis, zijn zelfs niet eens alle getroffen masten deel van een 5G-netwerk.

Geef een reactie op dit artikel