Jongerenklooster in voormalige abdij Sion in Diepenveen

Jongeren die op zoek zijn naar rust kunnen vanaf 1 september twee tot twaalf maanden terecht in het Jongerenklooster in de voormalige abdij Sion in Diepenveen.  In het klooster Nieuw Sion wordt een speciale jongerenvleugel ingericht voor vijftien jongeren van tussen de twintig en dertig jaar oud.

De jongeren vormen samen met de vaste begeleiders van de stichting Jongerenklooster een gemeenschap. Het is het eerste klooster voor jongeren in Nederland.

Het klooster in Diepenveen werd in 1890 gebouwd door Belgische trappisten. Monniken zochten er meer dan een eeuw lang bezinning en afzondering. Toen de kloostergemeenschap was geslonken tot twaalf broeders, besloten die de abdij te koop zetten. Stichting Nieuw Sion kocht het complex in 2015 en richtte het in als plek voor inspiratie en bezinning.

Last van een burn-out? Keuzestress of chaos in je kop? Misschien is het leven in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen iets voor jou. Jongeren tussen de 20 en 30 jaar kunnen er namelijk vanaf 1 september tot rust komen. Voor twee of zelfs voor twaalf maanden kun je je terugtrekken uit je chaotische leven en leren leven op het ritme van de kloosterlijke getijdengebeden. 

Op vaste tijden opstaan, bidden, eten en drinken klinkt heftig maar die structuur kan misschien wel nuttig zijn. Het afgelopen jaar is er in het klooster in Diepenveen proefgedraaid met Jongerenweekenden. Tientallen jongeren waagden de sprong en de reacties waren indrukwekkend.  Zo zei deelnemer Daniel: “Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn kop.”

Jongerenklooster

Rust in de kop, daar draait het vooral om. In het klooster wordt een speciale jongerenvleugel ingericht waar vijftien jongeren voor even in rust kunnen leven. Dit wordt het eerste jongerenklooster van Nederland.

Stilte en gebed

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*