Katholieken in New York protesteren tegen film over lesbische Nonnen van Paul Verhoeven

Dinsdag 28 september 2021 11:43 – Bron: 1010WINS- Beeld: Publiek domein
 -New York- In New York hebben tientallen Rooms-Katholieken gedemonstreerd tegen ‘Benedetta’, de nieuwste film van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven. “Wij demonstreren” fel tegen de godslasterlijke lesbische film Benedetta, die de heiligheid van Katholieke Nonnen beledigt,” aldus een deelneemster.

Paul Verhoeven’s nieuwste speelfilm genaamd ‘Benedetta’, handelt over de liefde tussen twee lesbische Nonnen. Volgens de demonstranten in New York maakt Verhoeven zich schuldig aan een ‘godslasterlijke’ weergave van Nonnen enerzijds en het Katholieke geloof anderzijds. In tegenstelling tot de VS, liet Rusland het niet eens tot protesten komen en verbood, nog voor de film officieel uit kwam, de distributie en vertoning van de film.

De protesten met grote spandoeken, meestal voor de ingang van bioscopen, vinden sinds gisteren plaats, voorafgaand aan de première van de film op het New York Film Festival. 

Zelfgemaakte dildo

De film schiet vanwege bepaalde naaktscènes in het verkeerde keelgat bij veel mensen en niet alleen Katholieken. In een van de veelbesproken scènes wordt een zelfgemaakte dildo gebruikt in de vorm van een Heilige. Dat wordt beschouwd als beledigend, maar is volgens Verhoeven een voorbeeld van de nieuwe vertrutting en verpreutsing. Over die scène zei Verhoeven op het filmfestival in Cannes: “Iedereen heeft het maar over die dildo. Terwijl ik persoonlijk de martelscène aan het einde veel erger vind. Maar daar hoor je vreemd genoeg niemand over.”

Het is niet de eerste keer dat Benedetta, de nieuwste film van Paul Verhoeven, zorgt voor protest. Na Rusland denken ook andere landen er over na om de film te verbieden of inhoudelijk aan te passen.

 

Geef een reactie op dit artikel