Klooster Ettal distilleert nu desinfectiemiddel in plaats van likeur

-Ettal- (KNA) In de distilleerderij van het Duitse Klooster Ettal gaat men binnenkort van start met het distilleren van desinfectiemiddel in plaats van likeuren.

De Duitse krant ‘Münchner Merkur‘ bericht deze week, dat de Monniken een overeen-komst aangegaan zijn met het ziekenhuis van Garmisch-Partenkirchen, waar men angst heeft voor tekorten.

Van de productie zullen ook andere klinieken uit de regio profiteren. De productie-vergunningen zijn inmiddels door de overheid afgegeven. Naar eigen zeggen beschikt het Klooster momenteel over 8.000 liter hoogconcentraat alcohol. Daaruit kan men rond 9.000 liter desinfectiemiddel produceren. Zodra alle nog benodigde bestanddelen afgeleverd zijn, zullen Elfriede Steinel van de Garmisch-Partenkirchense ziekenhuisapotheek en de Ettaler Kloosterdistillateur Frater Vitalis (zie foto kop) met de productie beginnen, Deo Volente nog deze week.

De virusdodende vloeistof is overigens alleen voor ziekenhuizen bestemd. Er is geen verkoop aan particulieren of handelaren, aldus de Benedictijnen.

Foto: Pressestelle Kloster Ettal

Geef een reactie op dit artikel