Klooster Wittem wordt een zorginstelling

-WITTEM- De Paters Redemptoristen zijn definitief voornemens hun klooster te Wittem te verkopen aan een zorginstelling. Diverse culturele groepen krijgen wel de garantie dat de Kloosterbibliotheek voor hen beschikbaar blijft.

Hoewel de verkoop van het Klooster nog niet rond is volgens rector Henk Erinkveld, hebben de Paters inmiddels wel een keuze gemaakt uit de drie kandidaten met wie zij in gesprek zijn. Het gaat om een zorginstelling. Door ziekte bij de beoogde koper werd het voor maandag geplande overleg met die organisatie op het laatste moment uitgesteld.

Culturele activiteiten

Het overleg met een gegadigde koper betekent dat de vaste huurders van de Kloosterbibliotheek voorlopig nog in onzekerheid blijven zitten. Vervelend, geeft Erinkveld toe, omdat die onderhand ook afspraken moeten gaan maken voor hun culturele activiteiten in 2019. „Wij hebben in elk geval toegezegd dat alles wat tot juli 2019 op het programma staat gewoon kan doorgaan”, aldus de rector.

Kloosterbibliotheek

Wat er in de toekomst zal gebeuren met de Kloosterbibliotheek is aan de nieuwe  eigenaar, zo Erinkveld. Alle drie de partijen waarmee gesprekken zijn gevoerd, hebben toegezegd dat de Kloosterbibliotheek ook op de langere termijn beschikbaar blijft voor culturele activiteiten, zegt hij.

Bron en foto: Klooster

Geef een reactie op dit artikel