Kloosterzuster (102) van Coronavirus genezen

“Ik denk dat ik vandaag maar even niet naar de Kerk ga”.

-Madrid- (KNA/COPE) Maria Trinidad Prado, Spaanse Kloosterzuster, heeft met bijna 102 jaren de Covid-19-infectieziekte overwonnen. Dat meldde de radiozender Cope. Sor Maria Trinidad kreeg na een behandeling van bijna drie weken in de Universiteitskliniek in het Noord-West-Spaanse Lugo haar ontslag als Coronapatiënte.

Artsen en verpleegkundig personeel applaudisseerden lang en luid, toen hun patiënte het hospitaal verliet. De Kloosterzuster zelf was van mening dat zij niet zoveel aandacht verdiende. Om zelf enigszins aan te sterken zei zij tegen een Priester: “Ik denk dat ik vandaag maar even niet naar de Kerk ga”.

Met grote blijdschap werd Sor Maria Trinidad, die over een paar weken haar 102e verjaardag hoopt te vieren, door haar medezusters Maria Luisa (70) en Micaela (93) van de Orde Sagrada Familia de Burdeos. Deze Zusters hadden de afgelopen weken in het Klooster moeten blijven vanwege de quarantainemaatregelen.

Pastoor Jose Antonio Ferreiro zei tegenover Radio Cope, dat de hoogbejaarde Zuster, tot aan het uitbreken van de virusziekte bij haar, een actief leven voerde en in de Parochie
A Milagrosa tal van dagelijkse taken vervulde, onder andere taken in de sacristie. Zij lijkt ‘broos’ maar zij is en blijft een sterke vrouw, aldus Ferreiro.

Geef een reactie op dit artikel