Monnikenrepubliek Athos blijft voorlopig gesloten voor pelgrims

Vrijdag 16 april 2021-19:29- Bron: KNA -Foto: wikicoo/EMB
  -Athene- De autonome Monnikenrepubliek Athos in het noorden van Griekenland laat ook in de komende weken geen toeristen en pelgrims toe. De Athos-autoriteiten hebben de oorspronkelijke ‘lockdown’ tot 15 april verlengd tot 10 mei, zo meldt dagblad ‘Orthodox-Times’.

Monniken, ambtenaren en andere op het schiereiland werkzame personen kunnen inreizen, maar moeten wel een negatieve Covid-sneltest kunnen overleggen. De ongeveer 335 km2 grote Monnikenrepubliek bevindt zich op de Oostelijke landtong van het Griekse schiereiland Chalkidiki. Aldaar leven momenteel rond 3.000 personen, geestelijken alsook personeel. Athos was het afgelopen jaar vanwege de corona-pandemie grotendeels gesloten voor pelgrims.

In het afgelopen jaar wisselden tijden met veel geïnfecteerden en tijden van hoop met dalende aantallen elkaar af. Ook overleden een aantal personen aan de gevolgen van Covid-19. Eind maart werd een aanvang gemaakt met de vaccinatie van Monniken en andere Athos-bewoners. Vrouwen is de toegang tot de Monnikenrepubliek principieel niet toegestaan.

Athos, de adembenemende schoonheid van de schepping
Doe ook mee met onze Armenië-actie ! klik hier

Geef een reactie op dit artikel