Netwerk van Kloosterzusters start project tegen mensenhandel

-Vaticaanstad- (KNA) Met een documentairefilm wil een netwerk van Kloostervrouwen voor het probleem van mensenhandel in het Middellandse Zeegebied, aandacht vragen.

“Wells of Hope” (Bronnen van Hoop) luidt de titel van de film van Lia Beltrami, welke aanstaande donderdag de première in het Vaticaan beleeft. Achter het project staat de initiatiefgroep “Talitha Kum” de internationale vereniging van Generaaloversten (UISG). Aanleiding voor de vertoning is het Middellandse Zee-congres te Bari, dezer dagen, waaraan tal van belangrijke (Katholieke) Kerkleiders meedoen.

Orgaanhandelaren

De ongeveer30-minuten durende documentairefilm gaat over de gemeenschappelijke inzet  van Christelijke, Islamitische en Druzische vrouwen tegen een gewetenloos systeem, dat mensen in de ‘ klauwen’ van brutale uitbuiters en orgaanhandelaren drijft.

Slachtoffer zijn vooral de zwaksten in onze samenleving: Kinderen en vrouwen. “Wij willen de slachtoffers met dit project een teken van hoop geven”, zegt de Italiaanse Kloosterzuster Gabriella Bottani tijdens de presentatie.

Regisseuse Beltrami bericht van de moeilijkheden tijdens de opnames. Zo was het onmogelijk om te filmen in de crisisgebieden Libanon en Syrië. De meest schrijnende beelden heeft men uit piëteit uit de film gehaald. In plaats daarvan zet men in op de symbolische kracht van de beelden. De film zal binnenkort ook in Nepal tijdens het Human Rights International Film Festival (4-7 maart) worden vertoond.

Geef een reactie op dit artikel