Nieuwbouw Klooster Maagdenburg al in 2021 klaar

-Maagdenburg- (KNA) De Premonstratenzers uit het Duitse Duisburg willen al in 2021 hun nieuwe Klooster in Maagdenburg af hebben.

“Wij hopen dat het nieuwe Klooster volgend jaar helemaal klaar is”, zei Abt Albert Dölken dinsdag tegenover persagentschap KNA. Het nieuwe Klooster, dat plaats gaat bieden aan elf Kloosterlingen, staat in de steigers.

Sinds 1991 voeren de Premonstratenzers een kleine Kloostergemeenschap in Maagdenburg, de laatste standplaats van hun stichter Norbert van Xanten. Van de 21 Priesters, die tot het Klooster behoren, zullen er vier in Maagdenburg werkzaam zijn. De andere plaatsen, die door de bouw van het Klooster ontstaan, moeten bezet worden door nieuwe, liefst jonge aanwas. Abt Dölken heeft een grote wens voor ‘zijn’ Abdij, “dat wij jonge mensen vinden, die onze weg volgen en ons werk voortzetten”.

Het Klooster Hamborn werd in 1136 gesticht. Na de sluiting in 1806 keerden de Kloosterlingen in 1959 terug op initiatief van de toenmalige Bisschop van Essen Franz Hengsbach. Men begon met zeven Premonstratenzers. Zij zien zichzelf niet als Monniken, maar als gemeenschap van Priesters, die leven volgens de regel van een Orde.

Geef een reactie op dit artikel