Nieuwe promotiecampagne kapel pater Karel Munstergeleen

MUNSTERGELEEN  ‘Als een parel’. Zo heet de nieuwe promotiecampagne van de Pater-Karelkapel in Munstergeleen, die donderdag 15 maart van start is gegaan. De paters passionisten willen op deze manier het bedevaartsoord van de heilige pater Karel Houben meer bekendheid geven.

De campagne is van start gegaan met de presentatie van een aantal nieuwe publicaties en een heuse reclamecampagne in samenwerking met de VVV Zuid-Limburg. Zo is onder meer een nieuwe website gelanceerd: www.paterkarelkapel.nl. Op de modern vormgegeven site is alle informatie over vieringen, activiteiten en exposities in de kapel en het bijbehorende museum te vinden. Samen met de VVV wordt komend seizoen de kapel ook meer bij toeristen onder de aandacht gebracht. De bedoeling is om hiermee de kapel te promoten ‘als een parel’ in het Limburgse land.

Het museum, dat gevestigd is in het geboortehuis van Karel Houben, is opgeknapt en dit jaar zijn er twee wisselexposities te zien. In juni opent een tentoonstelling over het thema vluchtelingen en in december wordt er expositie van kerststallen gehouden. Daarnaast is er ook een nieuwe film over pater Karel gemaakt en is donderdagmiddag een boekje met drie nieuwe wandelingen gepresenteerd, waarin de pater-Karelkapel centraal staat. Het wandeboekje is voor 9 euro bij de kapel te koop.

Pater Karel Houben werd in 1821 in Munstergeleen geboren. Als missionaris werd hij uitgezonden naar Engeland en Ierland. Hij overleed in 1893 in Dublin, waar hij ook begraven ligt. In zijn geboortehuis in Munstergeleen is al vele jaren een kapel gevestigd. Sinds zijn heiligverklaring in 2007 staat pater Karel op nieuw in de belangstelling. Naast de kapel is nu ook een museum gevestigd, een beeldentuin en een winkel. De kapel wordt jaarlijks door zo’n 50.000 mensen bezocht.

Bron: Paterkarelkapel persbericht

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*