Trump nodigt Nonnenkoor uit om Kerstfeest Witte Huis te openen

 Een groep Zusters (Dominicanessen) zal dit jaar tijdens de Nationale Kerstboomceremonie in het Witte Huis zingen voor de President en zijn familie bij gelegenheid van de aanvang van de Advent.

Volgens de Kerstwebsite van het Witte Huis gaat deze Amerikaanse traditie terug tot 1923 toen president Calvin Coolidge van het Witte Huis naar het Ellipse-park liep om een 48-voet hoge dennenboom aan te steken die bedekt was met gekleurde lichtgevende bollen. Een lokaal koor en een ‘kwartet’ van de Amerikaanse Marine Band begeleidden muzikaal de ceremonie. lees verder onder de video….

De Dominicaanse Orde Zusters van Moeder Maria van de Eucharistie, waarvan het moederhuis in Ann Arbor  Michigan staat, is een Orde die evangelisatie als hoofdtaak heeft en in 1997 werd opgericht als antwoord op de oproep van Paus Johannes Paulus II voor een nieuwe evangelisatie in de VS. Thans telt de Orde al meer dan 120 Zusters, de Dominicanessen hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar!

Hoewel ze zich als Kloosterlingen niet afzonderen, maar de straat opgaan om te evangeliseren, hebben de Zusters een sterke toewijding tot het contemplatieve leven en aan de liturgie. En net als vele andere Kloostergemeenschappen hebben ze hun Heilige muziek uitgebracht op cd en dvd, waaronder het Kerstalbum Jesu Joy of Man’s Desiring: Christmas with The Dominican Sisters of Mary. Stuk voor stuk bestsellers in de VS.

Veel gevraagd in de media zijn de Zusters eveneens, zo verschenen in TV-programma’s als EWTN’s “The World Over”, “The Oprah Winfrey Show,” NBC’s Today Show, The Associated Press, NBC News Nightly, NPR, Good Morning America, Telegraph UK, Fox & Friends, en CBS This Morning, The Dominicanessen gaan nu naar het Witte Huis om de aanvang van de Advent in te luiden.

 

BronL EWTN Foto: Orde Videos: Youtube

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*