Werving voor Monniken wint prestigieuze prijs arbeidsmarktcommunicatie (video)

Maandag 31 mei 2021 06:03 – Bron: ADN Foto : PB
 -Berkel-Enschot- Het dit jaar geopende ‘digitale noviciaat’ van de Abdij Koningshoeven te Berkel-Enschot, is uitgeroepen tot de ‘beste case arbeidsmarktcommunicatie 2021’. De vakjury koos voor de campagne van Abdij Koningshoeven omdat ‘alles van A tot Z klopte’ en de aanpak alle elementen in zich had, zoals het gebruiken ‘storytelling’, welke men doorgaans eerder van grotere bedrijven zou verwachten.

Deze jaarlijkse competitie voor deze prestigieuze ‘awards’ wordt georganiseerd door Werf&, het online platform op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.

‘Waar ‘lifetime employment’ tegenwoordig minder in de mode is, kan je daar bij deze organisatie niet aan ontkomen’, stelt juryvoorzitter Marion de Vries in een toelichting op de keuze voor de Monnikencampagne. Er is ontzettend volgens haar goed nagedacht over ‘wat je nodig hebt om als sollicitant de juiste beslissing te kunnen nemen.’ Ze noemt de casus ‘heel inspirerend’ voor kleinere organisaties met minder grote budgetten.

Van Google naar klooster

Het concept van eNovice werd bedacht en gemaakt door communicatieadviseur Jan-Willem Wits en Studio Voordenberg. Het idee voor eNovice ontstond uit de observatie van de monniken dat vrijwel alle kandidaten voor het Kloosterleven hun zoektocht beginnen op Google. De eigen website van Abdij Koningshoeven bood weinig informatie die specifiek gericht was op deze doelgroep.

Met de nieuwe website eNovice is een multimediaal platform gecreëerd waar belangstellenden informatie krijgen over alle stappen die leiden tot het intreden in het klooster en uiteindelijk het afleggen van de grote professie, waarmee iemand zich ‘definitief’ aan het Klooster verbindt.

Wie zich aanmeldt als ‘eNovice’ ontvangt iedere twee weken een nieuwsbrief met meer informatie en concrete oefeningen die kunnen helpen om te onderscheiden of de stap naar het Klooster ook daadwerkelijk de juiste beslissing is. Bovendien kunnen kandidaten zich nu beter voorbereiden op het kennismakingsgesprek met de Abt en de eerste bezoeken aan het Klooster.

Een beter beeld van het Monnikenleven

Inmiddels heeft eNovice bewezen dat deze online aanvulling op het vertrouwde ‘roepingenwerk’ ook echt effectief is. Er hebben zich meer dan honderd mensen aangemeld als ‘digitale novice’ en met zes kandidaten vinden binnenkort serieuze gesprekken plaats.

Bovendien ziet abt Bernardus Peeters van abdij Koningshoeven dat de mails die hij ontvangt van belangstellenden blijk geven van een beter beeld van het leven als Monnik. Daardoor hebben mensen die fysiek komen kennismaken veel meer bagage dan in het verleden.

Digitaal gebouwd op eeuwenoude pijlers

De Monniken van Koningshoeven kregen al veel positieve reacties van andere Kloosterorden en Kerkelijke instellingen uit binnen- en buitenland. De Abt verzorgde zelfs een presentatie voor de ‘recruiters’ van de Amerikaanse Trappistenabdijen. Zie onderstaande video>

Geef een reactie op dit artikel