Zusters Birgittinessen Weert brengen eigen verjaardagskalender uit

Zondag 24 juli 2022 -07:05 – Bron: Redactie kerk/Klooster – Beeld: Publiek domein
  -Weert- De Zusters Birgittinessen in de Maasstraat hebben sinds deze week een eigen verjaardagskalender. Voor 12,50 euro kunt U dit unieke exemplaar bekomen en daarbij steunt U ook nog eens een goed doel.

Het eerste exemplaar werd vrijdagochtend officieel overhandigd aan de Zusters Birgittinessen. U kan de kalender vanaf nu kopen bij de zusters in de Maasstraat. Wees vrij om overdag tussen 10.00 en 18.00 uur aan te bellen. U kan ze ook mailen en de zusters zijn actief via sociale media. Alle contactgegevens kunt U vinden via de website: www.birgittinessen.nl.

In februari kwam Oscar Ellerbrak van Foto Weert toevallig aan de praat met Gerard van Heugten, creatief Nederweertenaar. Hij was in de Maasstraat foto’s aan het maken om deze vervolgens uit te werken tot prachtige tekeningen. Na even contact te hebben gezocht met Moeder Abdis van het klooster mocht hij ook in de tuin gaan fotograferen. Hieruit kwam het idee om iets met deze tekeningen te gaan doen om het Klooster in de Maasstraat te steunen. Gerard wilde hier graag zijn medewerking aan geven.

Het idee dat is ontstaan en inmiddels is uitgewerkt en tot een verjaardagskalender omgetoverd. Op deze manier kunnen de mensen elk jaar weer van de diverse tekeningen genieten en is er een blijvende verbinding met hoe mooi het klooster is.

De kalender is betaald door plaatselijke middenstanders en door enkele particulieren die de zusters een warm hart toedragen.

Opbrengst

De opbrengst van deze kalender gaat geheel naar het Klooster van de Zusters Birgittinessen in Weert. De zusters hebben het voornemen om de monumentale muur te renoveren. Zo’n renovatie kost al gauw zo’n 200.000 euro.

 

Geef een reactie op dit artikel