KPN haalt mysterieuze antenne uit kerktoren Heesch

Leestijd: 2 minuten HEESCH – Uit de kerktoren van de Emmauskerk te Heesch is maandag een illegaal geplaatste antenne verwijderd. Niemand weet wie het apparaat er geplaatst heeft. Het moet er enkele maanden gezeten hebben en hinderde de klokken.

De mysterieuze antenne werd maandag door KPN monteurs van de toren gehaald met behulp van een grote kraan en in alle geheimzinnigheid. Volgens de monteurs was het een antenne voor radiosignalen. Navraag bij KPN leert echter dat KPN voor de doorgifte van RTV-signalen nooit gebruik maakt van Kerkgebouwen. Waar de antenne vandaan komt is niet bekend. Ook niet bij de parochie in Heesch die eigenaar is van de kerk en de toren als zendmast aan KPN verhuurt.

Henk van Herpen is vrijwilliger in de Parochie en doet onder andere klus en reparatiewerk. Hij zegt dat er dit voorjaar opmerkingen kwamen dat de klok van slag was. Daarop werd de fabrikant van de klok, de Brabantse firma Eijsbouts uit Asten ingeschakeld. De dienstdoende monteur van Eijsbouts zag toen dat een antenne aan de klok vast zat. Omdat noch parochie noch Eijsbouts konden verklaren wat de antenne daar deed werd KPN Telecom opgeroepen.  Dit bedrijf stuurde nu de monteurs om de antenne te verwijderen. Navraag bij KPN wat de betekenis van de antenne was en waarom deze ineens in de toren zat wilde KPN niet doen.

Bijzondere projecten KPN

Rondvraag bij Telecom-specialisten leert dat KPN een zogenaamde afdeling ‘bijzonder projecten’ heeft. Deze afdeling doet niet reguliere werkzaamheden zoals taps aanleggen in telefooncentrales in opdracht van justitie of het plaatsen van richtmicrofoons om woningen af te luisteren.

Het blijft een raadsel, KPN hult zich in stilzwijgen. Wie is in staat in een kerktoren te komen en een antenne te plaatsen? De mensen van de Kerk weten van niets. Blijft over de KPN en die weigert commentaar. Na Loch Ness heeft nu ook Heesch een mysterie….wordt vervolgd.

Bron: Parochie/KPN/Autoriteit Telecom/Omroep Brabant Foto: wikimedia cc