Maria Magdalena weer terug op haar plek in Goes

Leestijd: < 1 minuut
Zaterdag 1 april 2023 – 16:55 uur – Bron: Redactie Kerk/Omroep Zeeland – Beeld: Chris06/Publiek domein

-Goes- “Ze staat toch precies in het midden of ben ik nou gek?” De man met bouwhelm tuurt omhoog, naar het Mariabeeld dat net op de sokkel boven de grote deuren van de kerk in Goes is gehesen. Bouwkundige Cees Pieters van de Heilige Maria Magdalenakerk kijkt bedenkelijk naar boven, graait dan in zijn jaszak naar z’n telefoon en zoomt in op een oude foto. “Ik heb toch het idee dat ze nu net iets meer naar rechts kijkt…”

Het was de bedoeling dat het gietijzeren beeld eerder terug zou keren. Het vertrok in mei vorig jaar van de sokkel boven de ingang van de Heilige Maria Magdalenakerk in Goes, naar de werkplaats voor een schilderbeurt. Dat viel tegen: “De roest was zo erg dat het beeld een volledige behandeling moest hebben.

De renovatie maakte deel uit van de restauratie van de voorgevel, die met de terugplaatsing van het Mariabeeld afgerond is. Kosten: 444.000 euro. “Daar zit ook een stukje inpandig, een stukje dak en de toren met de verlichting bij”, zegt Pieters. “We kregen een subsidie van het ministerie, maar het grootste deel moest door de parochianen worden opgebracht.” Zie onderstaande video>