Medicijn tegen Coronavirus: TV-‘Evangelist’ Bakker aangeklaagd wegens kwakzalverij

Leestijd: 3 minuten

‘Wondermiddel’ tegen Coronavirus
Door Thomas Spang

-Washington-  Jim Bakker kan het maar niet laten. De TV-‘evangelist’ verkoopt in zijn “The Jim Bakker Show” Jezus, de eindtijd, maar ook handige, altijd bruikbare producten, welke zijn kijkers kunnen gebruiken bij hun voorbereiding op de laatste dagen, dat U het maar even weet: het liefst gevriesdroogde of anders langdurig houdbaar gemaakte levensmiddelen, die hij in grote plastic emmers voor duur geld aan onnozele protestanten verkoopt.

Let op: Voor de lieve somma van 100 Dollar biedt hij gedroogde eieren, groente en een ‘Fiesta Bucket’ met tacos voor 30 dagen aan. Allemaal tegen de honger in de eindtijd kort voor de wederkomst des Heeren. De TV-‘predikant’ voorspelt dan dagen waarop er niet al teveel te eten en drinken zal zijn, zorg dus dat U er wat van in huis heeft. Je zal de Heere toch met een lege maag tegemoet treden.

Terwijl Bakker tussen 1974 en 1989 samen met zijn vrouw Tammy Faye in hun TV-show “The PTL (Praise The Lord) Club” het welvaartsevangelie verkondigden en de kijkers vroegen, vooral gul, te doneren, predikt de nu grijs geworden man met baardje de ondergang van de wereld. De rode draad door de hele onzin: de verkoop van producten voor woekerprijzen in naam van de Here.

Tot die producten behoort ook een vloeistof met zilveroplossing, die Bakker als geneesmiddel voor alle ziekten en aandoeningen aanprijst – en U raadt het al…..het werkt ook tegen het Coronavirus. Kosten voor het pakket in de online-shop van de “The Jim Bakker Show”: 125 US-Dollar, waarlijk een koopje.

Grote kwakzalverij, zeggen de spelverdervers Federal Drug Administration (FDA) en de voor eerlijke handel verantwoordelijke Federal Trade Commission (FTC). De producten zijn niet legaal toegelaten; ze betekenen “een significant risico voor de gezondheid van patiënten” en zijn bij wet strafbaar.

De FDA noemt de verkoop en marketing voor het zogenaamde Anti-Corona-product een
regelrechte bedreiging voor de volksgezondheid. Klinkt allemaal knap beroerd voor de Televangelist, die door een rechtbank in Charlotte (North-Carolina) in 1989 wegens oplichting en bedrog in meerdere gevallen tot 45 jaar gevangenisstraf veroordeeld werd.

Topadvocaat Alan Dershowitz, die VS-President Donald Trump tijdens het “Impeachment”-proces bijstond, hielp Bakker destijds opdat hij al na vijf jaar cel voortijdig de cel uit mocht.
De TV-‘evangelist’ besloot onmiddellijk verder te gaan met de werkzaamheden, die door zijn detentie hinderlijk werden onderbroken.

In 2003 beleefde de “Jim Bakker Show” in Branson (Missouri) zijn premiere. Aan zijn zijde stond nu niet meer, de van hem inmiddels gescheiden Tammy, maar zijn tweede vrouw Lori – die net als manlief gek op bling bling en geld is.

Afgelopen dinsdag vond hoofdofficier van justitie Eric Schmitt het de hoogste tijd om in te grijpen. De TV-‘evangelist’ en zijn company moesten zich voor de rechter in Missouri verantwoorden wegens valse beweringen over de werkzaamheid van de zilveroplossing als behandelmethode tegen het Coronavirus. Kort daarvoor had de hoofdofficier van New York Bakker al opgeroepen zijn misleidende reclames te stoppen en de verkoop per direct te staken.

Bijzonder kwaad waren het OM en de toezichtautoriteit voor geneesmiddelen over het optreden van Sherrill Sellmans, die door Bakker in februari in zijn show als een dokter in natuurheelkunde werd gepresenteerd. “U zegt, deze griepvariant (Corona), die nu de hele wereld over gaat, laat zich volgens U met deze zilveroplossing genezen”, vroeg de eindtijdpredikant aan Sellman in de TV-show. Er bestaan voor het Coronavirus nog geen tests, zei Sellman – “maar diverse Coronavirus-varianten kunnen binnen 12 uur geëlimineerd worden”.

“De regering heeft toegegeven, dat de zilveroplossing de mogelijkheid geeft elke ziekteverwekker te doden, inclusief Sars en HIV”, aldus Sellman. Volgens de autoriteiten klopt van deze bewering helemaal niets. FTC-chef Joe Simmons zegt: “er is onder de bevolking veel angst voor Corona, wij hebben in de huidige omstandigheden geen bedrijven nodig, die misbruik maken van klanten met leugens over een eventuele preventieve werking door dit middel.”

Tal van VS-media probeerden tevergeefs, een reactie te krijgen van de ‘TV-Profeet’. Afgelopen donderdag was de zilveroplossing ineens uit het online-aanbod van wonderproducten van de “Jim Bakker Show” verdwenen. Hoeveel producten er sinds de introductie verkocht werden is nu onderwerp van onderzoek bij de FBI.