1.000 rozen voor Nancy Pelosi. Facebook blokkeert Katholieke actie

Zaterdag 09 oktober 2021 05:02 – Bron: Redactie kerk/1010WINS- Beeld: PrivePelosi
 -Washington- Katholieke ‘pro-lifers’ hebben 1.000 rozen bij het kantoor van Nancy Pelosi in Californië afgeleverd. Iedere roos staat voor één persoon, die op vrijdagen voor de Katholieke voorzitter van het VS-Huis van afgevaardigden een rozenkrans bidt en vast.

Binnen 24 uur beantwoordden meer dan 3.550 mensen de oproep van het Benedictus XVI Instituut zegt Maggie Gallagher, directeur van het instituut, tegenover nieuwszender 1010WINS. Zij verwachtte dat misschien 500 mensen contact zouden meedoen en had 1.000 rozen gereserveerd. Zij was echter  overweldigd door het grote aantal gelovigen dat aan de oproep gevolg gaf.

Salvatore Cordileone, de Aartsbisschop van San Francisco, riep tot deelname aan de actie van het Benedictus XVI Instituut op. Een paar dagen eerder was de ‘Women’s Health Protection Act’ door het Huis van Afgevaardigden aangenomen met 218 tegen 211 stemmen. Mocht de Senaat ook de voorgestelde wet goedkeuren, dan wordt de huidige liberale abortusregeling, die mogelijk werd gemaakt door de uitspraak in de zaak ‘Roe v. Wade’ wettelijk vastgelegd. Bovendien zullen dan diverse beperkingen in een aantal staten niet langer geldig zijn. Nancy Pelosi, die zichzelf omschrijft als een vroom Katholiek, steunt de ‘Women’s Health Protection Act’.

Facebook

Het was niet mogelijk om 3.500 rozen op één dag te bezorgen. De resterende rozen zullen later op het kantoor van Pelosi worden afgeleverd, meldt Gallagher. Zij bedankte Aartsbisschop Cordileone. Het Benedictus XVI Instituut had aanvankelijk een digitale marketingcampagne gepland. Facebook blokkeerde echter verschillende versies daarvan. De oproep van Aartsbisschop Cordileone was cruciaal voor het succes van de campagne, benadrukte Gallagher.

 

Geef een reactie op dit artikel