Aad van den Heuvel overleden (84) update

-HUIZEN- (RED) Tv-presentator, televisiemaker en journalist Aad van den Heuvel is afgelopen week op 84-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie maandag gemeld.
Van den Heuvel, die al geruime tijd ziek was, is bekend van programma’s als KRO’s Brandpunt en Ook dat nog!. De uitvaart was zaterdag in kleine kring. Later volgt nog een herdenkingsbijeenkomst.

Van den Heuvel kwam eind jaren vijftig bij de KRO terecht. Vanaf 1960 werkte hij voor het actualiteitenprogramma Brandpunt. Van den Heuvel behaalde met zijn reportages tal van prijzen. Samen met cameralieden als Piet Kaart, Ad Braamhorst of Henk Jenner maakte hij diverse reportages in Afrika, Latijns-Amerika en Azië.

Van den Heuvel was ook betrokken bij de opzet van nieuwe programma’s. Zo begon hij in 1973 met een nieuwsachtig programma die geen grote successen werden: De J.C.J. Van Speyk-show. Bovendien was hij jarenlang de presentator van de Alles is anders-show (1974 -1982). Verder maakte hij programma’s als De ver van mijn bed show, samen met Han van der Meer. Met Van der Meer was hij ook presentator van Middageditie in 1985 en Gedane Zaken midden jaren tachtig.

KRO-NCRV laat in een reactie weten: ‘Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat onze oud-collega Aad van den Heuvel is overleden. Aad was betrokken, veelzijdig en gepassioneerd en bovenal een doorgewinterde journalist in alles wat hij deed voor de KRO. Wij wensen zijn familie alle sterkte toe.’

De KRO maakt maandag een extra uitzending waarin wordt teruggekeken op het werk van Van den Heuvel. In Aad van den Heuvel – journalistiek icoon komen oud-collega’s en vrienden, onder wie Koos Postema, Fons de Poel en Matthijs van Nieuwkerk aan het woord.

Van den Heuvel was getrouwd met regisseur en oud-Journaalomroepster Anette Kentie, was vader van een zoon en televisieverslaggever Caroline van den Heuvel.

UPDATE:

Ter herinnering aan Aad van den Heuvel door Ton Verlind, klik HIER

Geef een reactie op dit artikel