Aartsbisschop Schick: Christenen moeten van diversiteit genieten

Aartsbisschop van de Duitse Diocese Bamberg, Ludwig Schick (Foto EMB)
Maandag 25 januari 2021 23:19 Bron: KNA Foto: EMB/Wiki-T.E.Ryen

-Bamberg- De Aartsbisschop van de Duitse Diocese Bamberg, Ludwig Schick, roept op tot meer eenheid in de kerk en in de wereld. Eenheid betekent echter niet uniformiteit of egalitarisme, aldus de Aartsbisschop, afgelopen zondag in zijn preek in de kathedraal van Bamberg.

Schick doet een beroep op alle Christenen om te profiteren van de diversiteit onder Christenen en alle anderen. Eenheid bestaat uit het dankbaar erkennen van elkaars verschillen en deze te benutten voor het welzijn van iedereen.

“Alle mensen moeten ook deelnemen aan diversiteit. Geniet van de enorme diversiteit in de schepping die wij bewust of onbewust niet mogen vernietigen. De biodiversiteit is een voorwaarde voor het leven en overleven van de planten- en dierenwereld, laten wij daar een voorbeeld aan nemen,” aldus de Aartsbisschop.

Een belangrijke voorwaarde voor eenheid is tolerantie, benadrukt de Aartsbisschop. Tolerantie betekent niet alleen verschillen accepteren en compromissen sluiten om te kunnen samenleven. Tolerantie betekent ook als een familie en als een gemeenschap begrijpen dat diversiteit mooi is, ons verrijkt en uiteindelijk bijdraagt ​​aan het welzijn van iedereen, aldus Schick. Het zoeken naar eenheid kan ook prima met kritiek, argumenten en debat. De Aartsbisschop hield zijn preek aan het eind van de internationale week van gebed voor de eenheid van de Christenen, die plaatsvond onder het motto ‘Blijf in mijn liefde’.

Geef een reactie op dit artikel