Arts en theoloog Lütz: Corona-vaccinatie is een plicht voor elke Christen

Maandag 13 december 2021 07:15 – Bron: Redactie kerk/ARD/KNA- Beeld: PB
  -Keulen- Volgens de Duitse arts, theoloog en adviseur van de Paus, Manfred Lütz, zijn Christenen verplicht zich te laten vaccineren tegen corona. Daarmee bescherm je niet alleen je eigen gezondheid, maar ook die van anderen, zegt de bestsellerauteur in de Duitse media.

“Christenen zijn verplicht om beide te doen. Natuurlijk moeten Katholieken die de dingen anders zien omdat zij verkeerd zijn geïnformeerd of in psychologische valkuilen zijn gelopen met respect worden behandeld”, voegt hij eraan toe.

Lütz die lid is van de Pauselijke Academie voor het Leven vindt het naar eigen zeggen absurd dat veel Katholieken aan de kant staan ​​van degenen die zich tegen vaccinatie verzetten “alleen maar omdat men zich psychologisch  met hen verwant voelt”. Zuiver en feitelijk beschouwd geldt: “Vooral katholieken hebben niets te zoeken bij sekteachtige irrationaliteit”. Paus Benedictus XVI  heeft herhaaldelijk gepleit voor de rationaliteit van geloof en gelovigen en heeft zichzelf ook laten inenten.

De auteur wijst er ook op dat de Congregatie voor de Geloofsleer “duidelijk en ondubbelzinnig heeft gepleit voor vaccinatie met de vaccins die momenteel beschikbaar zijn”.

Verplicht vaccineren is in Duitsland momenteel een ‘heftig’ discussiepunt, ook onder Katholieken lopen de discussies hoog op. Meest recent heeft Kardinaal Reinhard Marx uit München zich openlijk voor een algemene vaccinatieplicht uitgesproken. Ook het Centraal Comité van Duitse Katholieken (ZdK) sprak zich uit voor verplichte vaccinatie.

Manfred Lütz (* 18 maart 1954 in Bonn) is een Duitse Psychiater, Psychotherapeut, Katholiek Theoloog, Adviseur van het Vaticaan en auteur. Hij leidde van 1997 tot 2019 het Alexianer-ziekenhuis in Keulen.

 

Geef een reactie op dit artikel