Bisschop Bert van Megen tot Nuntius benoemd

De 52-jarige Van Megen is benoemd tot Nuntius (ambassadeur) van het Vaticaan in Kenia en daarbij hoort de titel Aartsbisschop. Hij is de enige Nederlander in de diplomatieke dienst van het Vaticaan.  Van Megen werd geboren in Eygelshoven. Het is voor het eerst in in meer dan een halve eeuw dat een Nederlander Nuntius wordt. Hij was tot nu toe Nuntius in Sudan en Eritrea.

Van Megen studeerde aan het Grootseminarie Rolduc te Kerkrade en werd vervolgens Kapelaan in Nieuw-Einde. Daarna vertrok hij naar Rome voor een meerjarige studie  aan de Pontificia Accademia Ecclesiastica Hier deed hij een studie voor een diplomatieke betrekking.

Van Megen werkte achtereenvolgens op Pauselijke Nuntiaturen in Soedan, Brazilië, Slowakije, Israël, Zwitserland en Malawi en werd in 2014 Nuntius in Soedan en Eritrea. Door die aanstelling werd hij ook tot aartsbisschop gewijd.

Na het bekend worden van het aftreden van Mgr. Wiertz als Bisschop van Roermond werd zijn naam veelvuldig genoemd als mogelijke opvolger van Frans Wiertz als Bisschop van Roermond. Per abuis werd door regionale media zelfs zijn naam al genoemd als zijnde de nieuwe Bisschop, hetgeen dus uiteindelijk niet klopte, want Harrie Smeets werd de nieuwe Bisschop.

Foto: wikimedia

.

Geef een reactie op dit artikel