Britse bisschoppen feliciteren Queen b.g.v. 70-jarig troonjubileum

Leestijd: < 1 minuut
Maandag 07 februari 2022 15:35 – Bron: BBC/KNA – Beeld: PB
 -London- Kerkleiders in Groot-Brittannië feliciteerden gisteren Koningin Elizabeth II (95), bij gelegenheid van haar 70-jarig troonjubileum. De heerschappij van de Vorst was en is “een symbool van stabiliteit en hoop in het VK, het Gemenebest en de wereld”, zei aartsbisschop van Canterbury Justin Welby in een verklaring.

De primaat van de Anglicaanse Kerk van Engeland, waarvan de Koningin zelf het ceremoniële hoofd is, verwelkomde ook de recente aankondiging door Elizabeth, om de hertogin van Cornwall en echtgenote van haar oudste zoon Charles, toe te staan ​​de titel van Koningin (Queen-Consort) aan te nemen, bij zijn troonsbestijging.

De Rooms-Katholieke aartsbisschop van Westminster, kardinaal Vincent Nichols, bedankte de koningin voor haar jarenlange dienst aan het vaderland “vol geloof en waardigheid”. “Wij bidden tot God voor haar en haar familie. Moge God u zegenen, Uwe Hoogheid”, tweette Nichols.

Op 6 februari 1952 volgde Elizabeth II haar vader George VI op. Met een regeerperiode die nu 70 jaar duurt, is de 95-jarige een van de langst regerende monarchen aller tijden. In een interview met de BBC deelde de Koningin mee, door te zullen gaan, tot aan haar dood.

 

Geef een reactie op dit artikel