Broeder Marc Etienne viert 75-jarig kloosterjubileum

MALLE (B) – Broeder Marc Etienne (92) vierde samen met negentig familieleden feest naar aanleiding van zijn 75-jarig kloosterjubileum. Hij woont nog altijd in Oostakker.

Van hun tien kinderen zijn er nog drie in leven: Magda, Myriam en Marc. In de zaal, waar de receptie en het feestmaal plaatsvond, konden de aanwezige familieleden de stamboom bewonderen.

Broeder Marc Etienne volgde lager onderwijs in Oostmalle, maar werd al  vlug opgemerkt door de Broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in Oostakker. Daar legde hij in 1943 zijn geloften als kloosterling af. Hij behaalde de diploma’s van onderwijzer én van regent Nederlandse letterkunde. Beroepshalve was hij vooral actief als directeur in scholen. In Hamme bouwde hij de bovenbouw van het secundair onderwijs uit en in Puurs richtte hij de hele secundaire afdeling op.

Zijn grote droom was echter missioneringswerk. Die kwam uit toen hij na mijn zestigste van mijn oversten de toelating kreeg om naar de deelstaat Minas Gerais in Brazilië te gaan. Hij was er zeven jaar secretaris van de bisschop. Daarna deed hij aan catechese en sociaal werk. In 2005 keerde hij terug naar het klooster in Oostakker, waar hij nog altijd zijn eigen stukje tuin onderhoudt.

De broeder houdt nog altijd goede herinneringen over aan Brazilië. “Uit mijn werk daar groeide het studiebeurzenproject Klim-Op. Het doel ervan is talentvolle Braziliaanse jongeren, van wie de ouders hun studie niet kunnen betalen, financieel te helpen”, besluit de broeder.

De familie Etienne is ook trots op een andere ontwikkelingshelpster, Ria Etienne. Zij is werkzaam in Togo.

Net vóór het eetmaal werd broeder Marc verrast door een trailer van een film over zijn leven, gekruid met tal van getuigenissen. De film werd gemaakt door de familieleden Hilde Hendrickx en Arno Lambreghts.

Bron: Parochie Foto: Familie

Geef een reactie op dit artikel