Broos, brozer, Benedictus XVI

Vrijdag 04 december 2020 01:33 Bron: KNA/VNl/Foto PB)
-Vaticaanstad- Anders dan tal van media berichten, heeft emeritus Paus Benedictus XVI zijn stem nog lang niet verloren. Zijn privé-secretaris, Aartsbisschop Georg Gänswein zegt daarover tegen KNA-press, dat de voormalig Paus nog goed verstaanbaar is. Echter, zijn stem is al enige tijd “zeer zwak en ‘dun’ geworden”; men moet goed luisteren om hem te kunnen verstaan.

De mediaspeculaties van gisteren hebben betrekking op uitlatingen van de nieuw gecreëerde Kardinaal Mario Grech uit Malta. In kranten en tweets laat hij weten: “Benedictus spreekt niet meer.” Grech had afgelopen zaterdag samen met Paus Franciscus en de andere Kardinalen Benedictus XVI bezocht en later gezegd dat de emeritus Paus moeite heeft met het spreken.

Benedictus XVI is zich bewust van zijn fragiliteit

Tijdens de ontmoeting met de door Franciscus nieuw gecreëerde Kardinalen in het klooster ‘Mater Ecclesiae’ had de emeritus Paus enkele woorden tot zijn bezoekers gesproken, daarbij maakte hij gebruik van een microfoon. Benedictus XVI is zich zeer bewust van zijn fysieke tekortkomingen, aldus Gänswein, maar hij maakt er zelf ook grapjes over.

Na het bezoek van Paus Franciscus en de nieuwe Kardinalen bij de emeritus Pontifex kwam er zowaar een kleine storm van kritiek, omdat foto’s van de Vaticaanse persdienst de deelnemers zonder mondkapje en dicht op elkaar toonden. Tot overmaat van ramp had de groep, zittend voor Franciscus en zijn voorganger, gezongen. Gänswein bevestigde echter, dat alle nieuwe Kardinalen, in de dagen voor de ceremonie in quarantaine waren en de testuitslag was negatief.

Kadotip: Klik op de foto>

Geef een reactie op dit artikel