Corrie van Gorp (78) overleden

Dinsdag 24 november 2020 00.19 (ADN/Redactie binnenland/Foto EMB)
-Rotterdam- Corrie van Gorp is zondag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie maandagavond wereldkundig gemaakt. Van Gorp overleed in haar slaap.

Corrie van Gorp is een dochter van Piet van Gorp, die deel uitmaakte van het accordeontrio The Three Jacksons. Corrie van Gorp werd begin jaren 70 landelijk bekend toen zij samen met Willem Nijholt optrad in twee theatershows van Wim Sonneveld.

Na een hoofdrol in de musical Een kannibaal als jij van Freek de Jonge en Bram Vermeulen was zij in 1974 voor het eerst te zien in de revue van André van Duin. Naast wijlen Frans van Dusschoten was zij jarenlang een bekend gezicht in het populaire revuegezelschap.

Van Gorp speelde later in de televisie- en theatershows van André van Duin en scoorde solo een aantal grote hits, waaronder Me SoesafoonZo slank zijn als je dochter, Alie van de wegenwacht en Ik ben tamboer. Met Van Duin vertolkte zij de bekende typetjes meneer en mevrouw De Bok, waarmee ze samen in 2009 een televisie-comeback maakten in de wekelijkse Dik Voormekaar Show

Exloo

Haar (geplande) laatste optreden verzorgde zij op 24 september 2007 in het Drentse Exloo, samen met Van Duin, Lee Towers en Ron Brandsteder. In 2018 werd in het Oude Luxor Theater in Rotterdam, in de foyer op de eerste etage, een vitrine ingericht met de originele kleding van mevrouw De Bok als permanent eerbetoon aan Van Gorp.

Nadat Van Gorp zich uit het theater had teruggetrokken, woonde zij jarenlang in het buitenland. Ook heeft zij in de jaren tachtig in Noordwijk, Zuid-Holland, gewoond. Later woonde zij in Rotterdam.

Geef een reactie op dit artikel