Emeritus-Pastoor Dominicus Ketelaar (81) overleden

-EMMELOORD- Op donderdag 5 december overleed de Z.E.H. emeritus-Pastoor Dominicus Evenardus Ketelaar in Emmeloord in de leeftijd van 81 jaar.

Dominicus Ketelaar werd geboren op 28 september 1938 te Sneek en is opgegroeid in Nijhuizum. Na zijn studies aan het Klein- en Grootseminarie werd hij op 17 juli 1965 door Mgr. P.A.Nierman, in de Kerk van de H. Werenfridus te Workum, tot Priester gewijd. Na zijn wijding werd hij benoemd tot Kapelaan in de H. Mattheusparochie te Joure. Daarnaast zette hij zich in voor het jeugd- en jongerenpastoraat en het recreatiepastoraat. In 1970 werd hij, naast pastor W.Wiggers, benoemd in de H.Michaëlparochie te Emmeloord. Hier werd hij, na de dood van pastor Wiggers in 1992, Pastoor. In het weekend van 2 en 3 juli 2005 vierde Ketelaar zijn 35-jarig jubileum als Pastoor van de Parochie te Emmeloord. Dit moment markeerde tegelijkertijd het begin van zijn emeritaat. In dat emeritaat heeft hij nog als Priester-assistent geassisteerd in de parochies van Zuid-oost Groningen en Zuid-oost Drenthe.

Pastoor em. Ketelaar is opgebaard in de dagkapel van de H.Michaëlkerk te Emmeloord (pastoor Koopmansplein 1). Gelegenheid tot afscheid nemen en schriftelijke condoleance is aansluitend aan de volgende eucharistievieringen: zaterdag 7 december (aanvangstijd viering; 19.00 uur), zondag 8 december (aanvangstijd viering; 9.30 uur) en dinsdag 10 december (aanvangstijd viering; 19.00 uur).

De uitvaartviering voor Priester Ketelaar zal worden gehouden woensdag 11 december om 11.00 uur. Aansluitend zal hij worden begraven op de R.K.begraafplaats aan de Espelerlaan 69 te Emmeloord. Voorafgaand aan de viering, van 10.00 uur – 10.50 uur, bestaat de gelegenheid om afscheid te nemen van pastor Ketelaar.

Dat Dominicus Evenardus Ketelaar voortaan in Gods Licht geborgen mag zijn.

Voor foto’s en info over zijn werkzaamheden in de polder, klikt U op D E Z E link.

 

Geef een reactie op dit artikel