Filipijnse ‘Pastoor TikTok, meer dan 1 miljoen volgers (video)

Filipijnse Pastoor Fiel Pareja met bijnaam ‘Pastoor TikTok’ heeft meer dan 1,1 miljoen volgers

Woensdag 14 juli 2021 06:45 – Bron: Aleteia Foto: YT
  -Manila- In de eerste award-wedstrijd van het sociale media-platform ‘TikTok’ hoort ook de Filipijnse Priester Fiel Pareja tot de 100 prijswinnaars. Met zijn fenomenale TikTok-optreden vergaarde de 30-jarige een plek tussen Youtube-sterren en diverse artiesten.

Zijn TikTok-optreden begon in april 2020, daarin informeerde hij via korte filmpjes, in het Engels en Filipijns, meer dan 1,1 miljoen volgers over spirituele zaken, maar ook gebed, Bijbelstudie en het geloofsleven in het algemeen.

De prijs van de Tiktok-organisatie voor de snelste stijgers kreeg hij voor zijn video in de ‘Wipe It Down’-Challenge. De wedstrijd bestaat uit een opdracht: men dient voor een spiegel te gaan staan, deze schoonmaken en zich dan in een andere outfit presenteren. De Katholieke Priester van de Aartsdiocese Manila toont zich in het filmpje steeds weer in een ander kazuifel.

In een interview met persagentschap ‘Aleteia’ zegt Pr. Pareja, dat hij nooit de bedoeling had, een TikTok-account aan te maken, want hij was zich niet helemaal zeker, hoe mensen zullen reageren op een Katholieke Priester. „In ons land, is het niet gebruikelijk, Priesters te zien, die dansen of playbacken in een video. Het is in mijn land nog een soort taboe en voor sommigen zelfs een zonde. Hier verwachten de mensen van een Priester dat hij op de preekstoel staat en de Mis viert.“ Maar door de corona-pandemie en de daarop volgende lockdown is er veel veranderd, ook de manier hoe men mensen via sociale media wil bereiken. „Dit alles deed ik niet voor mijzelf, maar voor al die mensen, die het Woord Gods willen aannemen.“ Zie onderstaande video>

Geef een reactie op dit artikel