Gerard Kessels doet eerste Gerarduslezing in klooster Wittem

Columnist en oud-journalist Gerard Kessels uit Nederweert is door het Gerardusklooster in Wittem gevraagd op zondag 14 oktober de eerste Gerarduslezing te houden in de prachtige monumentale Kloosterbibliotheek. In een persoonlijk verhaal zal hij schetsen wat zijn patroonheilige voor hem betekent en hoe hij tegen het geloof aankijkt. In een tijd dat de kerk zwaar in diskrediet is gebracht door misbruikschandalen zal hij uiteenzetten wat er voor hem nog over is van ‘het geloof der vaderen’. Een zoektocht naar de kern.

Omdat de Heilige Gerardus in Zuid-Italië leefde, zal de lezing plaats vinden in Italiaanse setting. Je wordt op zondag 14 oktober om 15.30 uur ontvangen met koffie en Italiaans gebak. Na de lezing en het aperitief volgt er een Italiaanse maaltijd in de refter van het klooster. Ook word je bijgepraat over de ontwikkelingen rond het klooster dat zich in een overgangsfase bevindt.

Wie er bij wil zijn betaalt 37,50 euro per persoon. Het bedrag kan tot uiterlijk 10 oktober overgemaakt worden op NL96 INGB 0001042400 / bic-INGBNL2A o.v.v. Gerarduslezing 2018 en jouw emailadres en/of telefoonnummer. Met jouw bijdrage en deelname steun je de Gerarduskapel van klooster Wittem.

Bron: Klooster Foto: Klooster

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*