Groots ‘afscheid’ Rob de Nijs

Donderdag 23 juni 2022 -06:45 – Bron: Redactie binnenland/ADN – Beeld: Screenshot
 -Amsterdam- In de Ziggo Dome te Amsterdam heeft Rob de Nijs zijn laatste optreden gegeven.

De Nijs (79) heeft de ziekte van Parkinson, waardoor optreden minder goed gaat. Met een immens druk bezochte grote show, onder de titel ‘t Is mooi geweest’, nam De Nijs daarom na een uiterst indrukwekkende carrière van ruim 60 jaar afscheid van zijn fans.
Rob de NIjs stond niet alleen op het podium, maar kreeg vocale ondersteuning van o.a. Danny Vera en Paskal Jakobsen. De Nijs ontving aan de lopende band staande ovaties.

De Nijs mag zich rekenen tot de allergrootsten

Op de momenten waar de stem even niet meewerkte, namen zijn fans het over, hetgeen zeer indrukwekkende beelden opleverde. Zonder uitzondering zong iedereen mee en zelden galmde de Ziggo Dome zoals gisteravond. De zanger en oud Oebele-acteur kan terugkijken op een uiterst indrukwekkende loopbaan en een oeuvre dat nog vele generaties lang zal worden gezongen.

De Nijs is bekend van hits als ‘Ritme van de regen’, ‘Malle Babbe’, ‘Dag zuster Ursula’ en ‘Banger hart’ en vele, vele andere liederen. De Nijs mag dan stoppen met zingen, zijn liederen blijven, dat blijkt ook uit de vele reacties van een groot publiek dat zeer onder de indruk was. De Nijs mag zich rekenen tot de allergrootsten die dit land heeft voortgebracht.

Geef een reactie op dit artikel