Kardinaal Sarah: “Kerk kan antwoord op Corona en de dood geven”

-Parijs- (KNA) Der leider van de Vaticaanse Congregatie voor de Eredienst, Curiekardinaal Robert Sarah (74), ziet in de Corona-crisis een kans voor de kerk, zich weer op het geloof als kerntaak te concentreren.

De wereld verwacht van de kerk “een religieus antwoord, dat het mogelijk maakt, om het trauma van de dood te overwinnen, welke zij moesten meemaken”, schrijft Sarah in een opiniestuk in de Franse krant ‘Le Figaro’. De crisis laat zien, dat onze samenleving mentaal ziek is, men weet niet, hoe men leed, eindigheid en dood een plek kan geven.”

De pandemie heeft de westelijke samenleving in het hart getroffen, aldus de Curiekardinaal. De samenleving is zodanig georganiseerd, dat het de dood ontkent, verbergt, negeert. “De staat, afgeschermd in de scheiding van kerk en staat, heeft principieel besloten, de hoop te negeren en religie uit het priveleven te verbannen en tot zwijgen te veroordelen”, schrijft Sarah.

Sarah haalde de afgelopen week de voorpagina’s, toen hij zijn goedkeuring aan een appèl van conservatieve collega’s introk. Daarin werd voor de Corona-pandemie als
verondersteld voorwendsel voor een zogenaamde wereldregering gewaarschuwd.

Geef een reactie op dit artikel