Kardinaal Woelki: “Rust, óók voor het mobieltje, in de vacantie”

-Keulen- (KNA) Nu de vacanties zijn aangebroken vraagt de Keulse Kardinaal Rainer Maria Woelki voor een smartphone-pauze in de vacantie.

Een zonsondergang wordt echt niet mooier, als je die uitsluitend door de lens van een mobieltje bekijkt, zei hij op de Katholieke radiozender Domradio.

De mensen moeten, juist in de grote vacantie, dergelijke toestellen een pauze gunnen. “Benut de tijd voor de directe communicatie. Speel met Uw kinderen, neem Uw partner eens bewust in de armen”, geeft de Kardinaal als tip.

De vacantie is zeer geschikt, zich over- en met elkaar te verheugen, aldus Woelki. Als een mens op aarde een hartelijke lach geeft, verheugt zich God in de Hemel. Die wenst namelijk echt geen geposte smileys, maar wil ons zelf zien lachen.

De mooie verworvenheden van de techniek kunnen snel veranderen in een vloek, waarschuwt Woelki. Gevaarlijk wordt het, “als de directe communicatie in de familie te kort komt, omdat ouders en hun kroost in gelijke mate en permanent alleen maar klooien met hun mobieltjes”.

De Kardinaal maande ook tot een menselijke omgang met elkander op de ‘sociale’ media. Daar treft men heden-ten-dage veel sociale onrust aan. “Daar ontbreekt het menigeen aan normen en waarden”, aldus de zich nog mild uitdrukkende Woelki. Sommige uitlatingen op Facebook en Co. zijn zó beledigend en beschamend, dat het gevallen zijn voor de strafrechter.

Foto: wiki commons

Sale juli 2019

 

Geef een reactie op dit artikel