Oud-voorzitter VNO-NCW Hans de Boer (66) gestorven

Maandag 18 januari 2021 10:50 Bron: ADN Foto: wiki

-Amsterdam-Oud-voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Hans de Boer is overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Dat heeft  zijn familie laten weten. De Boer werd donderdagmiddag getroffen door een zware hersenbloeding. Hij overleed vannacht op 66-jarige leeftijd. Hij was gisteren jarig.

De Boer was tot september vorig jaar voorzitter van VNO-NCW. Hij stond vooral bekend om zijn provocatieve karakter en hij gold als rechtdoorzee en een man van het harde kapitalisme. Zo zei hij in een interview: “Ik kom uit Friesland, en Friesland levert weinig diplomaten.”

‘Labbekakken’

Hij deed meer dan eens een uitspraak op het scherpst van de snede. Zo baarde hij opzien met zijn uitspraak dat mensen met een uitkering ‘labbekakken’ zijn die maar beter asperges moeten gaan steken. Daarmee catapulteerde hij zich bij vele politici en maatschappelijke organisaties buiten spel.

Hij speelde een rol bij de totstandkoming van het pensioenakkoord met de vakbond, onder leiding van minister Koolmees: “Hij heeft ongekend hard gewerkt”, zei zijn opvolger Ingrid Thijssen daarover vorig jaar. Ook stond hij mede aan de wieg van de huidige coronasteunmaatregelen.

Geef een reactie op dit artikel