Kroatische diaken in Maastricht wordt tot priester gewijd

Diaken Slaven Brajkovic uit Maastricht wordt morgen zaterdag 26 mei in Roermond tot priester gewijd. De uit Kroatië afkomstige wijdeling, die op zijn 25e voor het eerst een kerk van binnen zag, werkt sinds oktober vorig jaar in het parochie van de wijken Amby, Heer en omstreken.

Slaven Brajkovic (41) wordt tot priester gewijd door hulpbischop Everard de Jong.

Brajkovic  is lid van de beweging van de Neocatechumenale Weg. Dat is één van de nieuwe bewegingen in de katholieke Kerk. De beweging heeft een eigen seminarie in Cadier en Keer. De studenten volgen de colleges aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade.
In oktober vorig jaar werd Brajkovic in Roermond tot diaken gewijd. Sindsdien werkt hij in het parochiecluster van de Maastrichtse wijken Heer, Amby en omstreken.

Brajkovic werd geboren in Split, als kind van een vader uit Istrië en een moeder uit Dalmatië, en groeide op in een tijd dat Kroatië nog deel uitmaakte van het communistische Joegoslavië in een familie die niets aan geloof en Kerk deed. Op zijn 25e zag hij pas voor het eerst een kerk van binnen en via zijn toenmalige vriendin raakte hij meer en meer in contact met het christendom. Pas dertien jaar geleden liet de goudsmid zich dopen. Sinds 2008 is hij in Nederland om hier de priesteropleiding te volgen, waarvan de wijding van zaterdag de bekroning is. In het meinummer van bisdomblad De Sleutel vertelt hij zijn levensverhaal.

De plechtigheid in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond begint om 10.30 uur. U bent welkom !

Bron en foto: Bisdom

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*