Larry King (87) overleden

Zaterdag 23 januari 2021 12:19 Bron: 1010WINS/ Foto: publiek domein

-Washington- De Amerikaanse talkshowhost Larry King is op 87-jarige leeftijd overleden.

Dat is zaterdag bekend gemaakt via zijn Twitter-account.

King is overleden in het Cedars-Sinai Medical Center, Los Angeles. Hij werd 2 januari in het ziekenhuis opgenomen nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus.

Larry King werd geboren als Lawrence Harvey Zeiger in Brooklyn, New York. King wilde altijd al een carrière bij de radio en brak door bij een radiostation in Miami, WAHR in 1957. King verloor zijn uitzendbaan in 1971 toen hij werd beschuldigd van een grote diefstal door een voormalige zakenpartner.

Hij werd later vrijgesproken van de beschuldigingen, maar zijn reputatie was beschadigd, dus werkte hij jarenlang om zijn status weer op te bouwen. Later in 1978 werd hij opnieuw aangenomen door WIOD en werd hij de eerste internationale televisietalkshowhost.

In 2010, na 25 jaar als succesvol tv-host, besloot King zijn loopbaan te beëindigen. King groeide op met het joodse geloof. Zijn vader stierf toen King negen jaar oud was en door de tragedie verloor hij zijn religieuze overtuiging. Hij noemt zichzelf nu agnost. King bidt nog steeds af en toe, maar hij is er niet van overtuigd dat zijn gebeden worden verhoord. Zijn vrouw is een mormoon.

 

Geef een reactie op dit artikel