Mgr. Gänswein lijdt onder gehoorprobleem

Curie-aartsbisschop en Paus Franciscus/Benedictus-secretaris Georg Gänswein heeft afgelopen september een plotseling gehoorverlies opgelopen. Tot op de dag van vandaag worstelt hij met de gevolgen.

De 61-jarige sprak in een interview over zijn gezondheidstoestand: “Ik voel me nog steeds niet helemaal fit, maar het wordt elke dag een beetje beter.” Hij lijdt nog steeds aan de gevolgen van gehoorverlies: “Mijn hersenen moeten eraan wennen, om te horen met slechts één gezond oor. ”

Gänswein, de prefect van het pauselijk huis en tevens privésecretaris van de emeritus Paus Benedictus XVI. en Franciscus, verbleef onlangs opnieuw een week in het Romeinse Gemelli hospitaal en werd vervolgens  strikte rust voorgeschreven door de artsen.

Gänswein verwierp opnieuw berichten over een steeds slechtere gezondheidstoestand bij voormalig Paus Benedictus XVI als “Fake News”. “Deze speculaties zijn ongegrond, helemaal uit de lucht gegrepen.” De bijna 91-jarige Joseph Ratzinger is mentaal klaarwakker en kan “zelfstandig bewegen” met behulp van een  rollator.

Bron: EWTN Foto: EWTN

Geef een reactie op dit artikel