Omstreden Drentse Katholiek overleden

-ERICA- Katholiek en voormalig lid van Provinciale Staten in Drenthe, Herman Lange uit Erica, is donderdagavond overleden. Hij was gedeputeerde van Drenthe van 1987 tot 1994. Daarvoor was hij van 1978 tot 1987 wethouder in de gemeente Emmen. Lange was reeds geruime tijd ziek.

In 1987 werd Lange de eerste Drentse milieugedeputeerde voor de PvdA. Daarna voor ruimtelijke ordening. Tijdens zijn bestuursperiode verdedigde hij de komst van de afvalverbandingsinstallatie bij de VAM in Wijster, hetgeen, bestuurlijk, veel stof deed opwaaien.

Na zijn bestuursperiode bij de provincie werd Lange dijkgraaf van het waterschap Noorderzijlvest. Voorts was Herman Lange voorzitter van de Raad van Toezicht van RTV Drenthe, de regio-omroep voor de provincie Drenthe.

Met Lange verliest Drenthe een welbespraakt en humoristisch man, al kon niet iedereen zijn humor altijd waarderen. Ook zijn combinatie politicus voor de PvdA en actief lid binnen de Rooms Katholieke Parochie van Erica was voor velen moeilijk te verteren. Veel Katholieke CDA’ers hadden er moeite mee, dat een actief man binnen de Parochiekerk van Erica, koos voor een loopbaan bij uitgerekend de PvdA.

Lange die ook ‘lekenvoorganger’ was kon dan ook steevast rekenen op minder Kerkgangers dan wanneer de Pastoor preekte. Lange werd 73 jaar. Hij overleed in zijn woonplaats Erica.

Bron: ADN Foto: pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*