Oudste Zuster ter wereld wordt 116

Zuster Andre Randon overleefde 10 Pausen en 2 wereldoorlogen

-TOULON- Zuster Andre Randon, de oudste Katholieke Non ter wereld, wordt vandaag, 11 februari, 116 jaar oud!

Zij leeft in een verzorgingstehuis in Toulon aan de Middellandse Zee. Sinds oktober 2017 geldt zij als oudste inwoner van Frankrijk, sinds juni 2019 zelfs als oudste Europeaanse. Na de Japanse Kane Tanaka (117) is Randon, de op elf na oudste vrouw ter wereld.

Bid voor mij, opdat de goede God mij niet al te lang laat wachten. Hij overdrijft!”

Geboren op 11 februari 1904 in het Zuid-Franse Ales als Lucile Randon, heeft Zuster Andre tien Pausen meegemaakt, drie Franse republieken en de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Op twaalfjarige leeftijd begon zij als kindermeisje te werken; later werd zij lerares. Tot haar werkgevers behoorden onder andere de autofabrikantenfamilie Peugeot. Pas in 1923, met 19 jaar, liet zij zich dopen. In 1944 trad zij in Paris als Novice in het Klooster in.

Tweelingzus stierf in 2018

Sinds 2009 leeft Zuster Andre in een verzorgingshuis; zij is blind en zit in een rolstoel. Zij maakte tal van oorlogen en rampen mee – en klaagt niet behalve over het feit, “dat de mensen niet in harmonie kunnen leven”. In een interview bij gelegenheid van haar 115e verjaardag vertelde zij over haar tweelingzus, die in 2018 stierf: “Zij roept mij, zij ‘trekt’ aan mij. Bid voor mij, opdat de goede God mij niet al te lang laat wachten. Hij overdrijft!”

Een ander Non op leeftijd was de oudste Kloosterzuster van Duitsland, Schwester Konrada Huber, zij stierf in mei 2019 op 110 jarige leeftijd.

Geef een reactie op dit artikel