Pastoor Janssen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

DEURNE – De Deurnese pastoor Paul Janssen (54 jaar) is vanmiddag onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Janssen zet zich al vanaf 1996 in als pastoor van achtereenvolgens Goirle en de Parochie Heilige Willibrord in Deurne. Hij is een vernieuwer van de liturgie die vele mensen aanspreekt. Daarnaast is hij een verbinder die mensen van allerlei gezindten samen brengt. 

Zowel tijdens zijn pastoorschap in Goirle als daarna in Deurne heeft pastoor Janssen het moeilijke proces van het samenvoegen van parochies en het sluiten van kerken met succes uitgevoerd. Dit moeilijke proces heeft pastoor Janssen met een open instelling geleid. Hij propageerde dat de dialoog met parochianen steeds voorop zou staan. Iedereen werd op dezelfde manier geïnformeerd. De parochianen werden betrokken bij de problematiek en werden om meedenken gevraagd. In een tijdsbestek van tien jaar zijn zeven kerkelijke parochies samengevoegd tot één parochie voor de hele gemeente Deurne.
De Heilige Willibrord Parochie in Deurne is ondanks de ontkerkelijking een bloeiende parochie en de kerk is midden in het centrum van Deurne een bruisende ontmoetingsplaats waar vele activiteiten worden georganiseerd zoals concerten, bloemschikwedstrijden, tentoonstellingen en lezingen.

Bruggenbouwer
Pastoor Janssen is een bruggenbouwer. Hij ziet de noden van anderen en handelt daar ook naar. Hij brengt mensen bij elkaar en probeert het onrecht aan te pakken en het goede te laten zegevieren. Hij is wars van uiterlijk vertoon en status. In alle eenvoud staat hij altijd klaar voor zijn medemens. Hij zoekt naar niet voor de hand liggende oplossingen voor mensen die een beroep op hem doen.

Bron: Parochie/gemeente Foto: H. van Bakel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*